Interpol vraagt arrestatie van Khaddafi en co

De internationale politieorganisatie Interpol heeft een “red notice” afgekondigd waarin de arrestatie van Muammar Khaddafi wordt gevraagd.

De internationale politieorganisatie Interpol heeft een “red notice” afgekondigd waarin haar 188 lidstaten wordt gevraagd de afgezette Libische leider Muammar Khaddafi, diens zoon Seif al-Islam en zwager Abdallah al-Senussi te arresteren.

Die vraag van Interpol komt er na het arrestatiebevel dat het Internationaal Strafhof ICC in Den Haag heeft uitgeschreven. Interpol zelf heeft niet de bevoegdheid arrestatiebevelen uit te schrijven. Een “red notice” komt daar in de praktijk het dichtst bij.

Hoge generaal gevlucht naar Niger

Ondertussen is de gevallen kolonel alweer een medestander kwijt. De BBC citeert plaatselijke bronnen die zeggen dat de hoge generaal Ali Kana gevlucht is naar Niger. Die zou volgens functionarissen in Agadez aangekomen zijn in een konvooi voertuigen, in het gezelschap van een andere topgeneraal en meerdere topfunctionarissen. Ali Kana behoort tot de Touaregs, de woestijnnomaden, en is verantwoordelijk voor Khaddafi’s zuidelijke troepen. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content