De website verklaarde eerst via Twitter dat het internet werd afgesloten door een "staatspartij", maar verklaarde later via hetzelfde medium dat "we kunnen bevestigen dat Ecuador de internetverbinding van Assange zaterdag om 17 uur GMT (19 uur Belgische tijd) heeft afgesloten, kort na de publicatie van de speeches voor Goldman Sachs van Clinton".

De Australiër Julian Assange verblijft sinds 2012 in de Ecuadoraanse ambassade in Londen. Hij vluchtte daar naartoe nadat hij een juridische procedure tegen zijn uitlevering door Groot-Brittannië aan Zweden had verloren.

Waarom Ecuador de verbinding verbroken heeft, is niet duidelijk. Volgens de BBC meldt WikiLeaks dat er een noodplan (voor het internet) in voege is getreden.

Vergelding?

Het incident roept vragen op over een mogelijke vergeldingsoperatie van de Amerikaanse overheid tegen Rusland voor de vermoedelijke hacking van de computers van de Democratische partij. Volgens de VS zijn het de Russen die de informatie over presidentskandidaat Hillary Clinton doorspelen aan WikiLeaks, maar dat ontkennen zowel Moskou als WikiLeaks met klem.

NBC News berichtte zaterdag dat Amerikaanse functionarissen een mogelijke cyberaanval plannen tegen Rusland als reactie op de vermoedelijke pogingen van Rusland om de verkiezingen te beïnvloeden. "De CIA bereidt opties voor voor Obama voor een "clandestiene" operatie om Rusland "in verlegenheid te brengen", aldus anonieme bronnen aan NBC.

WikiLeaks publiceert al anderhalve week mails uit de Clintoncampagne. Zaterdag publiceerde de website drie duurbetaalde toespraken van Hillary Clinton voor Goldman Sachs, een Wall Street-bank (ze kreeg 225.000 dollar per toespraak). Uit die toespraken blijkt de goede band tussen Clinton en Wall Street.

(Belga/RR)

De website verklaarde eerst via Twitter dat het internet werd afgesloten door een "staatspartij", maar verklaarde later via hetzelfde medium dat "we kunnen bevestigen dat Ecuador de internetverbinding van Assange zaterdag om 17 uur GMT (19 uur Belgische tijd) heeft afgesloten, kort na de publicatie van de speeches voor Goldman Sachs van Clinton". De Australiër Julian Assange verblijft sinds 2012 in de Ecuadoraanse ambassade in Londen. Hij vluchtte daar naartoe nadat hij een juridische procedure tegen zijn uitlevering door Groot-Brittannië aan Zweden had verloren. Waarom Ecuador de verbinding verbroken heeft, is niet duidelijk. Volgens de BBC meldt WikiLeaks dat er een noodplan (voor het internet) in voege is getreden. Het incident roept vragen op over een mogelijke vergeldingsoperatie van de Amerikaanse overheid tegen Rusland voor de vermoedelijke hacking van de computers van de Democratische partij. Volgens de VS zijn het de Russen die de informatie over presidentskandidaat Hillary Clinton doorspelen aan WikiLeaks, maar dat ontkennen zowel Moskou als WikiLeaks met klem. NBC News berichtte zaterdag dat Amerikaanse functionarissen een mogelijke cyberaanval plannen tegen Rusland als reactie op de vermoedelijke pogingen van Rusland om de verkiezingen te beïnvloeden. "De CIA bereidt opties voor voor Obama voor een "clandestiene" operatie om Rusland "in verlegenheid te brengen", aldus anonieme bronnen aan NBC. WikiLeaks publiceert al anderhalve week mails uit de Clintoncampagne. Zaterdag publiceerde de website drie duurbetaalde toespraken van Hillary Clinton voor Goldman Sachs, een Wall Street-bank (ze kreeg 225.000 dollar per toespraak). Uit die toespraken blijkt de goede band tussen Clinton en Wall Street.(Belga/RR)