Inlichtingendienst: ‘Frankrijk meest geviseerd door IS’

Leden van de Franse interventiegroep, tijdens een trainingsoefening © AFP

Frankrijk wordt “duidelijk geviseerd” door Islamitische Staat (IS), dat een terroristische bomaanslag zou kunnen plegen op plaatsen waar grote menigtes verzameld zijn.

Dat heeft de baas van de Centrale Directie van Interne Inlichtingen in Frankrijk gezegd.

“We weten dat Daesh (het Arabische acroniem voor IS) nieuwe aanvallen plant (…) en dat Frankrijk duidelijk geviseerd wordt”, zo zei Patrick Calvar die op 10 mei voor een parlementaire commissie verscheen waarvan het verslag met vertraging openbaar werd gemaakt.

“De aanslagen van november vorig jaar werden gepleegd door zelfmoordterroristen en mensen die gewapend waren met kalasjnikovs (…), nu lopen we het risico geconfronteerd te worden met een nieuw soort aanval: een terroristische aanslag waarbij bommen worden neergelegd op plaatsen waar grote menigtes verzameld zijn, en er meerdere van dergelijke acties uitgevoerd worden om een angstklimaat te creëren”, zo zei Calvar minder dan een maand voor de start van het EK Voetbal in Frankrijk.

Frankrijk is daardoor volgens Calvar momenteel duidelijk “het meest bedreigde land”, zowel door IS als door Al Qaeda, dat zijn imago wil verbeteren

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content