Indonesië executeert acht mensen

© AFP

In Indonesië zijn acht terdoodveroordeelden, onder wie zeven buitenlanders, terechtgesteld. Ter elfder ure ontsnapte een Filipijnse tijdelijk aan het vuurpeloton.

Het Aziatische land legde wereldwijd protest naast zich neer en liet kort na middernacht plaatselijke tijd acht terdoordveroordeelde drugssmokkelaars effectief terechtstellen in een penitentiaire instelling op het eiland Nusakambangan, aldus de Jakarta Post en de Jakarta Globe.

De geëxecuteerden komen uit Australië, Brazilië, Nigeria en Indonesië zelf. Ter elfder ure ontsnapte een Filipijnse tijdelijk aan het vuurpeloton omdat er vragen waren gerezen of zij al of niet het slachtoffer van mensensmokkelaars was geworden. In de Filipijnen had een vrouw zich aan de plaatselijke autoriteiten overgegeven en gezegd dat zij betrokken was in de smokkel van de dertigjarige Jane Veloso, een moeder van twee kinderen, en waardoor twijfels waren ontstaan over de schuld van die Filipijnse, aldus Indonesische media.

Op gezag van een niet nader genoemde regeringsambtenaar meldde Metro TV dat de executie is tegengehouden om de rechtsgang in de Filipijnen mogelijk te maken. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content