IMF sluit Grexit niet langer uit

© Reuters

Christine Lagarde, de directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), sluit niet langer uit dat Griekenland de eurozone verlaat.

Christine Lagarde, de directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), sluit niet langer uit dat Griekenland de eurozone verlaat. “De exit van Griekenland is een mogelijkheid”, zegt ze in een interview dat op de website van de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung is gepubliceerd.

‘Niet einde van euro’

Volgens Lagarde, die met het IMF en de Europese instellingen in aanslepende onderhandelingen met Athene verwikkeld is, zou een ‘Grexit’ niet gemakkelijk zijn, maar “het zou waarschijnlijk niet het einde van de euro betekenen”. Over de onderhandelingen zelf is Lagarde niet positief. “Het is erg onwaarschijnlijk dat we in de komende dagen een omvattende oplossing zullen vinden”, zegt ze.

Eerder waarschuwde een woordvoerder van het IMF al dat Griekenland geen toegang meer zal krijgen tot fondsen van het IMF als het land zijn dreiging uitvoert om het Internationaal Monetair Fonds niet terug te betalen.

“Ieder land dat zijn engagementen tegenover het IMF niet nakomt […] zal beschouwd worden als in betalingsachterstand en heeft geen toegang meer tot financiering van het IMF”, aldus William Murray tijdens een persconferentie. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content