Het Zweedse concern heeft de definitieve investeringsbeslissing genomen voor de realisatie van het grootste windpark op zee ter wereld, meldt het bedrijf. Het park komt op ongeveer 18 kilometer van de Nederlandse kust tussen Den Haag en Zandvoort te liggen.

De bedoeling is dat Hollandse Kust Zuid tegen 2023 volledig operationeel is. De capaciteit van het park is dan 1.500 megawatt. Dat is gelijk aan het stroomgebruik van ruim 2 miljoen huishoudens. Het windpark bestaat uit 140 turbines. Vattenfall liet zich niet uit over de kosten die zijn gemoeid met de realisatie, maar naar verluidt gaat het om een paar miljard euro.

Het Zweedse concern heeft de definitieve investeringsbeslissing genomen voor de realisatie van het grootste windpark op zee ter wereld, meldt het bedrijf. Het park komt op ongeveer 18 kilometer van de Nederlandse kust tussen Den Haag en Zandvoort te liggen. De bedoeling is dat Hollandse Kust Zuid tegen 2023 volledig operationeel is. De capaciteit van het park is dan 1.500 megawatt. Dat is gelijk aan het stroomgebruik van ruim 2 miljoen huishoudens. Het windpark bestaat uit 140 turbines. Vattenfall liet zich niet uit over de kosten die zijn gemoeid met de realisatie, maar naar verluidt gaat het om een paar miljard euro.