Griekse openbare omroep gaat opnieuw uitzenden

© Reuters

De Griekse openbare radio- en televisieomroep ERT start zijn uitzendingen binnenkort opnieuw op. Onder een andere naam zullen onder meer films en documentaires worden uitgezonden.

Een maand na de verrassende sluiting van de Griekse openbare radio- en televisieomroep ERT, lijkt het er op dat de televisie-uitzendingen binnenkort opnieuw van start gaan, onder een nieuwe naam weliswaar.

Een eerste testbeeld was alvast te zien met het opschrift ‘Helleniki Dimosia Tileorasi – EDT’ (Helleense Openbare Televisie).

De uitzending gebeurde vanuit een studio van een privéfirma in het oosten van Athene. Volgens de Atheense krant Ta Nea wordt binnenkort een noodprogramma met films, documentaires en muziekprogramma’s uitgezonden.

Overgangsfase

Het gaat volgens Griekse mediaberichten om een overgangsfase, tot de nieuwe, afgeslankte staatszender opnieuw in de ether gaat.

De regering in Athene had de zender midden juni volkomen verrassend gesloten. Eerste minister Antonis Samaras motiveerde zijn besluit door naar de door de EU verplichte besparingsmaatregelen te verwijzen. Bedoeling was dat een “geherstructureerde” nieuwe zender werd opgericht, met veel minder (en ook minder betaald) personeel en veel meer inbreng en inmenging van de private sector.

De zowat 2.700 personeelsleden van de ERT hielden het omroepgebouw in de Atheense voorstad Agia Paraskevi bezet en zonden via het internet een protestprogramma uit. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content