Om de overvolle opvangkampen op de eilanden Lesbos, Chios, Samos, Leros en Kos te ontlasten, werden de voorbije maanden duizenden migranten naar het vasteland gebracht, overwegend gezinnen, vrouwen of niet-begeleide minderjarigen, die volgens de autoriteiten in Griekenland asiel kunnen krijgen.

Volgens de VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR hebben vorig jaar 32.497 mensen vanuit Turkije de overtocht naar de Griekse eilanden gemaakt. Nog eens 15.421 mensen zijn via de Grieks-Turkse landgrens naar de EU gekomen. De situatie is vergeleken met het hoogtepunt van de toestroom in 2015 duidelijk verbeterd. Toen hadden meer dan 850.000 migranten vanuit Turkije de Griekse eilanden bereikt.

Om de overvolle opvangkampen op de eilanden Lesbos, Chios, Samos, Leros en Kos te ontlasten, werden de voorbije maanden duizenden migranten naar het vasteland gebracht, overwegend gezinnen, vrouwen of niet-begeleide minderjarigen, die volgens de autoriteiten in Griekenland asiel kunnen krijgen. Volgens de VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR hebben vorig jaar 32.497 mensen vanuit Turkije de overtocht naar de Griekse eilanden gemaakt. Nog eens 15.421 mensen zijn via de Grieks-Turkse landgrens naar de EU gekomen. De situatie is vergeleken met het hoogtepunt van de toestroom in 2015 duidelijk verbeterd. Toen hadden meer dan 850.000 migranten vanuit Turkije de Griekse eilanden bereikt.