Griekse kustwacht redt tientallen migranten in de Egeïsche Zee

De Duitse hulporganisatie Mission Lifeline redde naar eigen zeggen 224 vluchtelingen in internationale wateren, 22 juni 2018 © AFP

De Griekse kustwacht heeft in het oosten van de Egeïsche Zee 44 migranten gered. De mensen maakten de gevaarlijke overtocht in een rubberboot. Dat meldde de kustwacht maandag in Piraeus. Ze werden in de vroege ochtenduren voor het eilandje Farmakonisi ontdekt en in veiligheid gebracht.

Om de overvolle opvangkampen op de eilanden Lesbos, Chios, Samos, Leros en Kos te ontlasten, werden de voorbije maanden duizenden migranten naar het vasteland gebracht, overwegend gezinnen, vrouwen of niet-begeleide minderjarigen, die volgens de autoriteiten in Griekenland asiel kunnen krijgen.

Volgens de VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR hebben vorig jaar 32.497 mensen vanuit Turkije de overtocht naar de Griekse eilanden gemaakt. Nog eens 15.421 mensen zijn via de Grieks-Turkse landgrens naar de EU gekomen. De situatie is vergeleken met het hoogtepunt van de toestroom in 2015 duidelijk verbeterd. Toen hadden meer dan 850.000 migranten vanuit Turkije de Griekse eilanden bereikt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content