Gepest Nederlands meisje pleegt zelfmoord voor ogen klasgenoten

Een meisje uit het Nederlandse Staphorst is op weg naar school voor de ogen van enkele klasgenoten voor een trein gesprongen. Ze zou zelfmoord hebben gepleegd omdat ze werd gepest.

De school van het 15-jarige meisje in Meppel zal een onderzoek doen naar het incident. Er gaan berichten dat ze zelfmoord heeft gepleegd, omdat ze werd gepest, zo heeft de openbare omroep NOS gemeld.

Het meisje zou volgens de krant De Stentor een afscheidsbrief hebben geschreven waarin de namen staan van haar pesters. School AOC Terra zegt van de brief af te weten en die in het onderzoek te zullen betrekken.

Meisje dichtte over pesten

Het meisje won bovendien ongeveer drie jaar geleden een dichtwedstrijd met een gedicht over het pesten. Ze schreef dat ze op de basisschool was getreiterd en bang was dat ze ook op de middelbare school mikpunt zou zijn. Juryvoorzitter Jean Pierre Rawie zei toen dat ze diepe indruk heeft gemaakt.

“Ik had er genoeg van, het zat me tot hier. Nu ben ik daar weg, met heel veel plezier. Diep van binnen ben ik bang, want straks herhaalt het zich weer, dan voel ik die pijn weer, en dat wil ik nooit meer”, schreef het meisje.

Herdenkingsruimte
De school heeft een herdenkingsruimte ingericht voor haar klasgenoten en andere leerlingen. Voor de leerlingen die getuige waren van de zelfmoord is slachtofferhulp ingeschakeld, aldus de krant De Telegraaf.

Enkele weken geleden sprong in ons land een jongen van veertien van een brug over de E40-autosnelweg tussen Brussel en Ternat. Een vrachtwagen kon hem niet ontwijken en sleurde hem enkele meters mee. De tiener was op slag dood. Hij zou door enkele jongeren gepest zijn geweest. (Belga/TE)

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij Tele-Onthaal (106 of www.tele-onthaal.be) of de Zelfmoordlijn (02-649.95.55 of www.zelfmoordlijn.be).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content