Geert Bourgeois (N-VA) ziet enorm veel opportuniteiten op Indiase markt

Geert Bourgeois ontmoet Indiaas President Ram Nath Kovin © Belga

Geert Bourgeois is ervan overtuigd er ‘enorm veel opportuniteiten’ zijn op de Indiase markt. Dat heeft de Vlaamse minister-president dinsdag gezegd in New Delhi in de marge van het staatsbezoek van koning Filip en koningin Mathilde.

India is de zevende handelspartner van Vlaanderen. ‘India is de grootste democratie ter wereld en heeft de grootste economische groei’, aldus Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA). Vlaanderen exporteert jaarlijks ongeveer 8 miljard euro naar India, vooral in de diamantsector. ‘We willen die uitwisselingen nog consolideren. Maar tegelijk moeten we ook diversifiëren en daar zijn zeker enorm veel opportuniteiten.’

Volgens de Vlaamse minister-president liggen de prioriteiten van de Indiase premier Narendra Modi onder meer in de domeinen Cleantech, smart cities, landbouw en infrastructuur. ‘Dat zijn domeinen waar onze bedrijven ervaring hebben.’ En India biedt nog meer andere opportuniteiten, onder meer op het vlak van toerisme, onder meer door een groeiende middenklasse.

Partner Content