Beiroet heeft Saoedi-Arabië ervan beschuldigd Hariri vast te houden sinds zijn verrassend ontslag, aangekondigd op 4 november in Ryadh. Met de Arabische grootmacht onderhoudt hij nauwe betrekkingen.

Als grond van zijn ontslag gewaagde Hariri van een moordcomplot vanwege de Libanese Hezbollah, die steun krijgt van Syrië en Iran. Daarmee ontketende de 47-jarige politicus speculaties dat Ryadh Hariri tot ontslag had gedwongen om spanningen met de Hezbollah te verwekken.

Het Elysée zegt dat de uitnodiging van Macron er kwam na gesprekken met Hariri zelf en met Mohammed bin Salman, de machtige Saoedische kroonprins. Het Franse persbureau AFP vernam van het Elysée dat Hariri in één van de 'komende dagen' in Frankrijk zou aankomen.

Macron zelf verduidelijkte in Bonn dat hij Hariri en zijn gezin 'voor enkele dagen' in Frankrijk heeft uitgenodigd en dat het 'helemaal niet' om een ballingschap gaat.

Beiroet heeft Saoedi-Arabië ervan beschuldigd Hariri vast te houden sinds zijn verrassend ontslag, aangekondigd op 4 november in Ryadh. Met de Arabische grootmacht onderhoudt hij nauwe betrekkingen. Als grond van zijn ontslag gewaagde Hariri van een moordcomplot vanwege de Libanese Hezbollah, die steun krijgt van Syrië en Iran. Daarmee ontketende de 47-jarige politicus speculaties dat Ryadh Hariri tot ontslag had gedwongen om spanningen met de Hezbollah te verwekken. Het Elysée zegt dat de uitnodiging van Macron er kwam na gesprekken met Hariri zelf en met Mohammed bin Salman, de machtige Saoedische kroonprins. Het Franse persbureau AFP vernam van het Elysée dat Hariri in één van de 'komende dagen' in Frankrijk zou aankomen. Macron zelf verduidelijkte in Bonn dat hij Hariri en zijn gezin 'voor enkele dagen' in Frankrijk heeft uitgenodigd en dat het 'helemaal niet' om een ballingschap gaat.