Minister van Buitenlandse Zaken Jean-Marc Ayrault stelde woensdag een rapport van de Franse inlichtingendiensten voor, dat het regime in Damascus beschuldigt het zenuwgas sarin te hebben gebruikt bij de aanval op het dorpje Khan Shaykhun.

Ayrault zei dat er "geen enkele twijfel" bestaat dat sarin is gebruikt. "De verantwoordelijkheid van het Syrische regime maakt ook geen voorwerp van twijfel uit, gezien het productieproces van het gebruikte sarin", aldus Ayrault. Dat "is typisch voor de methode die is ontwikkeld in de Syrische laboratoria. Die methode draagt de handtekening van het regime", klinkt het nog.

Voor het rapport zijn stalen onderzocht door de Franse inlichtingendiensten.

Bij de mogelijke gifgasaanval begin april kwamen zeker 80 mensen, onder wie veel kinderen, om het leven. De internationale gemeenschap wijst de Syrische president Bashar al-Assad met de vinger. De Amerikanen hebben als vergelding kruisraketten afgevuurd naar de Syrische luchtmachtbasis van waarop de gifgasaanval zou gelanceerd zijn. Syrië en zijn bondgenoten Rusland en Iran gaan ervan uit dat een wapendepot van de rebellen werd geraakt waarbij gifgas is vrijgekomen.

Minister van Buitenlandse Zaken Jean-Marc Ayrault stelde woensdag een rapport van de Franse inlichtingendiensten voor, dat het regime in Damascus beschuldigt het zenuwgas sarin te hebben gebruikt bij de aanval op het dorpje Khan Shaykhun.Ayrault zei dat er "geen enkele twijfel" bestaat dat sarin is gebruikt. "De verantwoordelijkheid van het Syrische regime maakt ook geen voorwerp van twijfel uit, gezien het productieproces van het gebruikte sarin", aldus Ayrault. Dat "is typisch voor de methode die is ontwikkeld in de Syrische laboratoria. Die methode draagt de handtekening van het regime", klinkt het nog.Voor het rapport zijn stalen onderzocht door de Franse inlichtingendiensten.Bij de mogelijke gifgasaanval begin april kwamen zeker 80 mensen, onder wie veel kinderen, om het leven. De internationale gemeenschap wijst de Syrische president Bashar al-Assad met de vinger. De Amerikanen hebben als vergelding kruisraketten afgevuurd naar de Syrische luchtmachtbasis van waarop de gifgasaanval zou gelanceerd zijn. Syrië en zijn bondgenoten Rusland en Iran gaan ervan uit dat een wapendepot van de rebellen werd geraakt waarbij gifgas is vrijgekomen.