Frankrijk, VK, Duitsland en VS willen diplomatieke banden opnieuw aanhalen

Anthony Blinken, minister van Buitenlandse Zaken in de VS. © Reuters

Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de Verenigde Staten willen de transatlantische banden opnieuw aanhalen. Dat hebben de ministers van Buitenlandse Zaken van de betrokken landen vrijdag laten weten na een eerste vergadering sinds Joe Biden president is van de VS.

‘De buitenlandministers willen het traditionele transatlatische partenariaat nieuw leven inblazen en samen de toekomstige wereldwijde uitdagingen aangaan’, klinkt het in een persbericht.

Volgens het persbericht hebben de Europese ministers en hun nieuwe Amerikaanse ambtsgenoot Antony Blinken gepraat over het nucleaire akkoord met Iran, dat in het slop zit sinds ex-president Donald Trump zijn land terugtrok uit het akkoord. ‘We hebben gepraat over de manier waarop een gezamenlijke aanpak aan onze gemeenschappelijke bezorgdheden kan beantwoorden in verband met Iran’, tweette de Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab.

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian liet, ook al op Twitter, weten dat het ‘belangrijke gesprekken over Iran’ waren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content