Eurofoob Nigel Farage nu zelf verdacht van misbruik EU-subsidies

Nigel Farage © REUTERS

Europarlementslid Nigel Farage, de leider van de eurosceptische Britse partij UKIP vindt het steeds heel erg dat de EU geld verspilt. Maar nu wordt de hij er zelf van verdacht dat hij Europees geld achterover heeft gedrukt.

Een voormalige partijgenoot van Farage heeft bij de anti-fraude-autoriteit van de Europese Unie een fraudebeschuldiging gedeponeerd aan het adres van de UKIP-leider, meldt de Britse krant The Times. Farage zou 18.765 euro per jaar aan EU-subsidie hebben gekregen voor het onderhouden van zijn kantoor in het zuiden van Groot-Brittannië. Dat pand, een voormalige graanschuur, werd echter kosteloos ter beschikking aangeboden aan Farage door aanhangers van zijn partij.

Waanzin

De Kiescommissie voor de komende Europese Commissie wil nu weten waar dat geld is gebleven. Donaties, zoals een gratis kantoor, moeten verplicht worden gemeld.

Farage is woedend over het verhaal in The Times en overweegt juridische stappen. Hij noemt het verhaal ‘volstrekt waanzinnig’. De Britse politicus spreekt van een ‘politiek gemotiveerde aanval’ tegen zijn persoon. (Elsevier/Servaas van der Laan/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content