De afgelasting van het nachtelijke diner werd aangekondigd door de woordvoerder van Europees president Donald Tusk. Intussen proberen de Europese staatshoofden en regeringsleiders het eens te raken over een slotverklaring.

In de loop van maandag had Tusk beslist om Ahmet Davutoglu uit te nodigen voor een diner om nieuwe voorstellen voor een gezamenlijke aanpak van de vluchtelingencrisis te bespreken. Het lijkt echter veel te vroeg om een allesomvattend akkoord met Ankara te bereiken. Tusk besloot dan ook het diner af te gelasten. Davutoglu neemt wel deel aan de persconferentie die de Europese president in de loop van de nacht zal houden.

Intussen proberen de 28 Europese staatshoofden en regeringsleiders het eens te raken over een slotverklaring.

Hongarije heeft zijn veto gesteld tegen de rechtstreekse opname van Syrische vluchtelingen uit Turkije. Ook blijkt dat Turkije veel meer geld van de EU vraagt.

(Belga/RR)

De afgelasting van het nachtelijke diner werd aangekondigd door de woordvoerder van Europees president Donald Tusk. Intussen proberen de Europese staatshoofden en regeringsleiders het eens te raken over een slotverklaring. In de loop van maandag had Tusk beslist om Ahmet Davutoglu uit te nodigen voor een diner om nieuwe voorstellen voor een gezamenlijke aanpak van de vluchtelingencrisis te bespreken. Het lijkt echter veel te vroeg om een allesomvattend akkoord met Ankara te bereiken. Tusk besloot dan ook het diner af te gelasten. Davutoglu neemt wel deel aan de persconferentie die de Europese president in de loop van de nacht zal houden. Intussen proberen de 28 Europese staatshoofden en regeringsleiders het eens te raken over een slotverklaring. Hongarije heeft zijn veto gesteld tegen de rechtstreekse opname van Syrische vluchtelingen uit Turkije. Ook blijkt dat Turkije veel meer geld van de EU vraagt.(Belga/RR)