Voor zover bekend is Slovakije de enige lidstaat die het akkoord over de verdeling van 120.000 vluchtelingen, dat meerderheid tegen minderheid werd gestemd, zegt niet te zullen naleven. Maar ook elders is de ergernis, en soms de woede, groot.

De Tsjechische minister van Binnenlandse Zaken Milan Chovenic tweette: "Heel binnenkort zullen we vaststellen dat de keizer geen kleren heeft. Dit was een nederlaag voor het gezond verstand."

Zijn president Milos Zeman zei: "De toekomst zal uitwijzen wat een vergissing dit was".

Uiteindelijk stemden vier staten tegen het akkoord, Tsjechië, Slovakije, Hongarije en Roemenië. Finland onthield zich.

Volgens de BBC bericht Radio Praag dat Tsjechië overweegt om het besluit voor het Europees Hof aan te vechten.

In Letland werd, ook volgens de BBC, gemanifesteerd door honderden die het er niet mee eens waren dat hun land het akkoord onderschreven had.

(RR)

Voor zover bekend is Slovakije de enige lidstaat die het akkoord over de verdeling van 120.000 vluchtelingen, dat meerderheid tegen minderheid werd gestemd, zegt niet te zullen naleven. Maar ook elders is de ergernis, en soms de woede, groot.De Tsjechische minister van Binnenlandse Zaken Milan Chovenic tweette: "Heel binnenkort zullen we vaststellen dat de keizer geen kleren heeft. Dit was een nederlaag voor het gezond verstand."Zijn president Milos Zeman zei: "De toekomst zal uitwijzen wat een vergissing dit was".Uiteindelijk stemden vier staten tegen het akkoord, Tsjechië, Slovakije, Hongarije en Roemenië. Finland onthield zich.Volgens de BBC bericht Radio Praag dat Tsjechië overweegt om het besluit voor het Europees Hof aan te vechten.In Letland werd, ook volgens de BBC, gemanifesteerd door honderden die het er niet mee eens waren dat hun land het akkoord onderschreven had.(RR)