"Er is een brand gemeld in hotel Address Downtown. De autoriteiten zijn ter plaatse om het incident aan te pakken", meldde de persdienst van de regering van Dubai op zijn Twitter-account. Getuigen bij de Burj Khalifa zeiden dat in het hotel hoge vlammen te zien waren. Rond de Burj Khalifa begonnen op het moment van de brand net toeschouwers toe te stromen voor het nieuwjaarsvuurwerk.

Het hotel naast het hoogste gebouw ter wereld is 306 meter hoog.

Minstens zestien mensen zijn donderdag gewond geraakt bij de spectaculaire brand in een luxehotel in Dubai. Veertien van hen zijn lichtgewond, meldde de persdienst van de regering van het emiraat.

Eén persoon kreeg een hartaanval maar overleefde. Onder de gewonden zijn geen kinderen, voegde de persdienst er in een tweet aan toe.

Rond 23.30 uur plaatselijke tijd (20.30 uur Belgische tijd) was de oorzaak van de brand nog onbekend.

Fotograaf bengelt half uur aan touw

Bij de brand in een wolkenkrabber in Dubai, op oudejaar, heeft een fotograaf zich in veiligheid moeten brengen door gedurende een half uur aan een touw ter hoogte van de 48ste verdieping te bengelen. Enkel op die manier kon de man naar eigen zeggen ontsnappen aan de vlammen en de verstikkende rook.

Donderdagavond omstreeks 21.30 uur lokale tijd brak brand uit op de 20ste verdieping van het vijfsterrenhotel The Address Downtown, in hartje Dubai, op een boogscheut van de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. De hotelgasten vluchtten in paniek het gebouw met 63 verdiepingen uit. Daarbij raakte een veertiental mensen gewond. Het vuur sloeg razendsnel om zich heen.

Een fotograaf, die liever anoniem wil blijven, bevond zich op het moment van de brand met een vriend op een balkon van het hotel, in een gedeelte dat bestemd was voor het personeel. Hij kwam er voor zijn krant foto's nemen van het vuurwerk. Toen hij de brand opmerkte, durfde hij niet meer naar binnen uit angst voor de verstikkende rook. Hij zag geen andere uitweg dan zich aan de buitenkant van de wolkenkrabber op te houden.

"Ik zag een sterke koord die vastgehecht was aan een hangbrug die gebruikt wordt door ruitenwassers. Ik heb die ongeveer 30 meter uitgerold, aan mijn riem vastgemaakt en heb mij laten zakken van het balkon", getuigt de man. Volgens hem reikte het vuur tot aan het balkon, en heeft het touw dus zijn leven gered. Met zijn gsm kon hij collega's verwittigen, die op hun beurt de hulpdiensten verwittigden. Die konden hem na een half uur bevrijden vanop de 48ste verdieping, veilig en wel.

"Er is een brand gemeld in hotel Address Downtown. De autoriteiten zijn ter plaatse om het incident aan te pakken", meldde de persdienst van de regering van Dubai op zijn Twitter-account. Getuigen bij de Burj Khalifa zeiden dat in het hotel hoge vlammen te zien waren. Rond de Burj Khalifa begonnen op het moment van de brand net toeschouwers toe te stromen voor het nieuwjaarsvuurwerk.Het hotel naast het hoogste gebouw ter wereld is 306 meter hoog.Minstens zestien mensen zijn donderdag gewond geraakt bij de spectaculaire brand in een luxehotel in Dubai. Veertien van hen zijn lichtgewond, meldde de persdienst van de regering van het emiraat. Eén persoon kreeg een hartaanval maar overleefde. Onder de gewonden zijn geen kinderen, voegde de persdienst er in een tweet aan toe. Rond 23.30 uur plaatselijke tijd (20.30 uur Belgische tijd) was de oorzaak van de brand nog onbekend. Bij de brand in een wolkenkrabber in Dubai, op oudejaar, heeft een fotograaf zich in veiligheid moeten brengen door gedurende een half uur aan een touw ter hoogte van de 48ste verdieping te bengelen. Enkel op die manier kon de man naar eigen zeggen ontsnappen aan de vlammen en de verstikkende rook.Donderdagavond omstreeks 21.30 uur lokale tijd brak brand uit op de 20ste verdieping van het vijfsterrenhotel The Address Downtown, in hartje Dubai, op een boogscheut van de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. De hotelgasten vluchtten in paniek het gebouw met 63 verdiepingen uit. Daarbij raakte een veertiental mensen gewond. Het vuur sloeg razendsnel om zich heen. Een fotograaf, die liever anoniem wil blijven, bevond zich op het moment van de brand met een vriend op een balkon van het hotel, in een gedeelte dat bestemd was voor het personeel. Hij kwam er voor zijn krant foto's nemen van het vuurwerk. Toen hij de brand opmerkte, durfde hij niet meer naar binnen uit angst voor de verstikkende rook. Hij zag geen andere uitweg dan zich aan de buitenkant van de wolkenkrabber op te houden. "Ik zag een sterke koord die vastgehecht was aan een hangbrug die gebruikt wordt door ruitenwassers. Ik heb die ongeveer 30 meter uitgerold, aan mijn riem vastgemaakt en heb mij laten zakken van het balkon", getuigt de man. Volgens hem reikte het vuur tot aan het balkon, en heeft het touw dus zijn leven gered. Met zijn gsm kon hij collega's verwittigen, die op hun beurt de hulpdiensten verwittigden. Die konden hem na een half uur bevrijden vanop de 48ste verdieping, veilig en wel.