Het Hygiene-Institut in Hamburg vond de bacterie op drie komkommers uit Spanje, zo maakte Cornelia Pruefer-Storcks, senator voor gezondheid in Hamburg, bekend.

Het onderzoek was tot dusver enkel op gevallen in Hamburg toegespitst. "Andere voedingswaren kunnen niet worden uitgesloten als bron van besmetting", zei Pruefer-Storcks.

Drie doden

Tot dusver stierven drie vrouwen en werden 214 mensen zwaar ziek door een besmetting met EHEC (enterohemorragische E.coli), aldus het Robert Kochinstituut in Berlijn, het centrum voor infectieziekten van Duitsland. De symptomen zijn onder meer inwendige bloedingen, diarree en nierfalen.

Ondertussen is ook in Denemarken een eerste geval bekend van iemand die ziek werd door EHEC. (Belga/INM)

Het Hygiene-Institut in Hamburg vond de bacterie op drie komkommers uit Spanje, zo maakte Cornelia Pruefer-Storcks, senator voor gezondheid in Hamburg, bekend. Het onderzoek was tot dusver enkel op gevallen in Hamburg toegespitst. "Andere voedingswaren kunnen niet worden uitgesloten als bron van besmetting", zei Pruefer-Storcks. Drie doden Tot dusver stierven drie vrouwen en werden 214 mensen zwaar ziek door een besmetting met EHEC (enterohemorragische E.coli), aldus het Robert Kochinstituut in Berlijn, het centrum voor infectieziekten van Duitsland. De symptomen zijn onder meer inwendige bloedingen, diarree en nierfalen. Ondertussen is ook in Denemarken een eerste geval bekend van iemand die ziek werd door EHEC. (Belga/INM)