"De beslissing van de minister is gemaakt, maar ze wordt pas begin volgende week aangekondigd tijdens een persconferentie", aldus Hany Mahana, de woordvoerder van de minister van Sociale Zaken in Al Akhbar.

Illegaal

De Moslimbroeders van de afgezette Egyptische president Mohammed Morsi zijn pas sinds maart een ngo. Een rechtbank had dat toen beslist, omdat de beweging geen legale status meer had. Daarvoor was de organisatie al sinds 1954 verboden door de Egyptische autoriteiten.

Een jaar na haar aantreden werd een regering van Moslimbroeders op 3 juli afgezet in een militaire coup. Bij protesten daartegen kwamen al honderden mensen om het leven. Veel kopstukken van de Moslimbroederschap zitten inmiddels gevangen. (Reuters/YD)

"De beslissing van de minister is gemaakt, maar ze wordt pas begin volgende week aangekondigd tijdens een persconferentie", aldus Hany Mahana, de woordvoerder van de minister van Sociale Zaken in Al Akhbar.IllegaalDe Moslimbroeders van de afgezette Egyptische president Mohammed Morsi zijn pas sinds maart een ngo. Een rechtbank had dat toen beslist, omdat de beweging geen legale status meer had. Daarvoor was de organisatie al sinds 1954 verboden door de Egyptische autoriteiten.Een jaar na haar aantreden werd een regering van Moslimbroeders op 3 juli afgezet in een militaire coup. Bij protesten daartegen kwamen al honderden mensen om het leven. Veel kopstukken van de Moslimbroederschap zitten inmiddels gevangen. (Reuters/YD)