Activisten postten op Facebook beelden van kleine transportwagens met voedsel. Maar de geleverde hoeveelheid is lang niet voldoende voor de mogelijk 300.000 mensen, die in het rebellengebied in het oosten van Aleppo leven. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR).

Sinds midden juli belegeren regeringstroepen de opstandelingen in het fel bevochten Aleppo. Zaterdag kon een door islamisten geleide rebellengroep zich een weg banen vanuit het zuidwesten en een nieuwe corridor vrijmaken. Door de zware luchtaanvallen en mogelijke beschietingen van de nieuwe toegang kunnen nog geen grote hulpleveringen bij de opstandelingen in de stad geraken.

Hulporganisaties waarschuwen voor een humanitaire ramp in Aleppo. Naast een gebrek aan medische behandelingen is er al dagen al geen stromend water meer in de stad. De VN en de EU hebben een bestand van 48 uur geëist om humanitaire hulp toe te laten. (BELGA/JVL)

Activisten postten op Facebook beelden van kleine transportwagens met voedsel. Maar de geleverde hoeveelheid is lang niet voldoende voor de mogelijk 300.000 mensen, die in het rebellengebied in het oosten van Aleppo leven. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR). Sinds midden juli belegeren regeringstroepen de opstandelingen in het fel bevochten Aleppo. Zaterdag kon een door islamisten geleide rebellengroep zich een weg banen vanuit het zuidwesten en een nieuwe corridor vrijmaken. Door de zware luchtaanvallen en mogelijke beschietingen van de nieuwe toegang kunnen nog geen grote hulpleveringen bij de opstandelingen in de stad geraken. Hulporganisaties waarschuwen voor een humanitaire ramp in Aleppo. Naast een gebrek aan medische behandelingen is er al dagen al geen stromend water meer in de stad. De VN en de EU hebben een bestand van 48 uur geëist om humanitaire hulp toe te laten. (BELGA/JVL)