Een maand oorlog: Zelensky roept op tot wereldwijde manifestaties

© Getty Images

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft woensdagavond burgers over de hele wereld opgeroepen de straat op te gaan om te protesteren tegen de Russische invasie van zijn land.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft woensdagavond burgers over de hele wereld opgeroepen de straat op te gaan om te protesteren tegen de Russische invasie van zijn land. ‘Ga de straat op met Oekraïense symbolen, om Oekraïne te verdedigen, om de vrijheid te verdedigen, om het leven te verdedigen!’ zei hij.

‘Ontmoet elkaar op de pleinen, in de straten! Laat jezelf zien en laat van je horen!’, voegde Zelensky er aan toe in een videoboodschap in het Engels. In een vurige toespraak riep Zelensky de wereld op om ‘vanaf 24 maart op te staan tegen oorlog’. Die dag is het een maand geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. ‘Spreek je uit, demonstreer vanuit jullie kantoren, jullie huizen, jullie scholen en jullie universiteiten, demonstreer in de naam van de vrede!’, aldus nog president Zelensky.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Partner Content