‘Edward Snowden is nog braaf geweest’

© Reuters

Edward Snowden beschikt over informatie die de Verenigde Staten nog veel meer schade kan berokkenen, maar heeft er voor gekozen om die niet vrij te geven.

Edward Snowden beschikt over informatie die de Verenigde Staten nog veel meer schade kan berokkenen, maar heeft er voor gekozen om die niet vrij te geven. Dat zegt de journalist die de eerste onthullingen van Snowden publiceerde.

Volgens de Amerikaanse journalist Glenn Greenwald was het enkel Snowdens bedoeling om duidelijk te maken welke risico’s informaticaprogramma’s kunnen inhouden voor de privélevens van mensen wereldwijd. ‘Snowden heeft voldoende informatie om in één minuut meer schade te berokken dan gelijk wie ooit heeft gehad in de geschiedenis van de VS. Maar dat is zijn bedoeling niet,’ zo vertelde Greenwald aan de Argentijnse krant La Nacion.

Snowden bevindt zich nog steeds in Moskou. De voortvluchtige Amerikaanse computerspecialist en klokkenluider wordt gezocht door de VS en heeft in Rusland om politiek asiel gevraagd. (AFP/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content