Echtgenoot van Nancy Pelosi verwond door indringer met hamer: ‘Waar is Nancy?’

Nancy en Paul Pelosi op archiefbeeld uit 2019. © Reuters

Paul Pelosi, de 82-jarige echtgenoot van de speaker van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi, is in de nacht van donderdag op vrijdag aangevallen en verwond door een indringer. Nancy was op het moment niet thuis. De verdachte (42) is opgepakt.

Dat meldde de woordvoerder van Nancy Pelosi, Drew Hammill. Paul Pelosi is vanuit zijn woning in San Francisco naar het ziekenhuis overgebracht. Men verwacht een ‘volledig herstel’.

De politie maakte later op een persconferentie bekend dat de aanvaller een 42-jarige man is. Hij heeft Paul Pelosi met een hamer belaagd, liet politiechef Bill Scott van San Francisco weten. Hem wordt onder meer poging tot moord en geweldpleging met een dodelijk wapen ten laste gelegd. Ook de verdachte is opgenomen in het ziekenhuis. ‘Waar is Nancy?’, zou de inbreker hebben geroepen volgens Amerikaanse media. Nieuwszender CNN meldde op basis van anonieme bronnen dat de aanvaller Paul Pelosi zou hebben vastgebonden ’totdat Nancy zou thuiskomen’. Toen de politie arriveerde om de inbraak te onderzoeken, zei hij dat hij ‘op Nancy wachtte’.

De verdachte wordt in beschuldiging gesteld wegens poging tot moord.

Het motief achter de aanval wordt onderzocht, aldus de verklaring die Pelosi heeft vrijgegeven.

Op beelden is te zien dat een glazen deur bij het huis is ingeslagen. Bij het onderzoek naar de nachtelijke aanval krijgen de FBI en de politie van San Francisco assistentie van de Capitool-politie.

De aanval komt een kleine twee weken voor de tussentijdse verkiezingen, waarin de Republikeinen hopen de meerderheid in het parlement terug te krijgen. Pelosi’s Democraten hebben nu een minieme meerderheid in de Senaat.

Paul Pelosi is eigenaar van een in San Francisco gevestigd vastgoed- en durfkapitaalbedrijf. Hij werd veroordeeld tot vijf dagen celstraf voor een misdrijf wegens rijden onder invloed van alcohol nadat hij in mei betrokken was geraakt bij een auto-ongeluk.

Partner Content