Opinie

Redactie Knack

Duizenden op de vlucht voor bosbranden in Californië

In het zuiden van de VS-staat Californië zijn door bosbranden minstens 30 huizen in vlammen opgegaan. Onder meer de San Onofre-kerncentrale werd geëvacueerd.

Duizenden mensen moesten hun huizen verlaten, elden de autoriteiten. Volgens de krant The Los Angeles Times werd niet-essentieel personeel uit voorzorg geëvacueerd van de nucleaire site in San Onofre, maar was er voor de site zelf geen gevaar. Daarenboven werd een militaire basis gedeeltelijk geëvacueerd.

In de gemeente Carlsbad werden verschillende huizen door de brand verwoest en moesten meer dan 15.000 mensen hun woningen verlaten. In de buurt van San Diego moesten dinsdag 20.000 mensen vluchten van het vuur, maar zij konden snel weer naar hun huizen terugkeren.

Stteds meer bosbranden

Door de extreme temperaturen, warme winden en droogte, zijn in het zuiden van Californië de afgelopen dagen al verschillende branden ontstaan. De regio wordt wel vaker door branden geteisterd, maar de laatste jaren zijn er steeds vroeger grote bosbranden.

Volgens wetenschappers heeft de droogte te maken met klimaatveradering. Door stijgende temperaturen in de regio valt er steeds minder sneeuw in de bergen in het hinterland en komen lager gelegen gebieden droog te staan. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content