De betogers protesteerden tegen de aanpak van de coronapandemie, maar ook tegen de corruptie van de regering of de gewelddaden tegen Palestijnen. Ze eisen een nieuwe regering.

Netanyahu probeerde de wekelijkse protestmarsen en -bijeenkomsten te verbieden uit gezondheidsoverwegingen, maar slaagde er niet in dat voorstel tijdig door het parlement te loodsen. De betogers kregen daardoor bij politieblokkades, opgeworpen ter controle op niet-noodzakelijk reizen, vrije doorgang ook al waren ze meer dan een kilometer van huis. De politie had toestemming gegeven voor de manifestaties, zolang de manifestanten voldoende afstand hielden.

Doordat de actievoerders niet werden tegengehouden, konden ze ook per auto de woning van Netanyahu bereiken om zijn vertrek te eisen. Bovendien bezetten ze zoals eerder deze zomer viaducten over de snelweg van Jeruzalem naar Tel Aviv - in deze beide steden was de opkomst het grootst - en belangrijke verkeersknooppunten elders. De demonstranten droegen mondmaskers en hielden onderling voldoende afstand.

In Israël is er de laatste twee weken een sterke stijging van het aantal coronabesmettingen, waarop er opnieuw een lockdown werd afgekondigd van minstens drie weken. Zaterdag kwamen er 9.200 nieuwe besmettingen bij in het land. In totaal zijn het er nu meer dan 227.000. Het dodental door Covid-19 liep met 29 op tot 1.441.

De betogers protesteerden tegen de aanpak van de coronapandemie, maar ook tegen de corruptie van de regering of de gewelddaden tegen Palestijnen. Ze eisen een nieuwe regering. Netanyahu probeerde de wekelijkse protestmarsen en -bijeenkomsten te verbieden uit gezondheidsoverwegingen, maar slaagde er niet in dat voorstel tijdig door het parlement te loodsen. De betogers kregen daardoor bij politieblokkades, opgeworpen ter controle op niet-noodzakelijk reizen, vrije doorgang ook al waren ze meer dan een kilometer van huis. De politie had toestemming gegeven voor de manifestaties, zolang de manifestanten voldoende afstand hielden. Doordat de actievoerders niet werden tegengehouden, konden ze ook per auto de woning van Netanyahu bereiken om zijn vertrek te eisen. Bovendien bezetten ze zoals eerder deze zomer viaducten over de snelweg van Jeruzalem naar Tel Aviv - in deze beide steden was de opkomst het grootst - en belangrijke verkeersknooppunten elders. De demonstranten droegen mondmaskers en hielden onderling voldoende afstand. In Israël is er de laatste twee weken een sterke stijging van het aantal coronabesmettingen, waarop er opnieuw een lockdown werd afgekondigd van minstens drie weken. Zaterdag kwamen er 9.200 nieuwe besmettingen bij in het land. In totaal zijn het er nu meer dan 227.000. Het dodental door Covid-19 liep met 29 op tot 1.441.