De Duitse regering heeft aanwijzingen voor een aanslag eind november in Duitsland. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière woensdag gezegd tijdens een inderhaast belegde persconferentie in Berlijn.

De aanwijzingen zijn afkomstig van een buitenlandse inlichtingendienst. De minister zei over informatie te beschikken inzake inspanningen van islamitische extremisten om aanvallen uit te voeren.

De Maizière zei een tip te hebben gekregen nadat recent twee bompakketten vanuit Jemen richting de Verenigde Staten werden onderschept. Eén van de pakketten werd verstuurd via Keulen, maar werd pas in Engeland ontdekt.

De Maizière kondigde verscherpte controles aan op stations en in luchthavens. 'Er is reden tot zorg, maar geen reden tot hysterie', aldus de minister.

De Duitse regering heeft aanwijzingen voor een aanslag eind november in Duitsland. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière woensdag gezegd tijdens een inderhaast belegde persconferentie in Berlijn. De aanwijzingen zijn afkomstig van een buitenlandse inlichtingendienst. De minister zei over informatie te beschikken inzake inspanningen van islamitische extremisten om aanvallen uit te voeren.De Maizière zei een tip te hebben gekregen nadat recent twee bompakketten vanuit Jemen richting de Verenigde Staten werden onderschept. Eén van de pakketten werd verstuurd via Keulen, maar werd pas in Engeland ontdekt.De Maizière kondigde verscherpte controles aan op stations en in luchthavens. 'Er is reden tot zorg, maar geen reden tot hysterie', aldus de minister.