Duitsland gaat het Schengenakkoord, dat het vrije verkeer van personen mogelijk maakt, even in de koelkast steken en opnieuw grenscontroles uitvoeren met Oostenrijk. De afgelopen dagen zijn al duizenden vluchtelingen via Oostenrijk in Duitsland aangekomen. Dat melden Duitse media.

De afgelopen twee weken zijn 63.000 vluchtelingen aangekomen in München, de hoofdstad van de deelstaat Beieren die grenst aan Oostenrijk. 'Het mag duidelijk wezen dat we aan onze uiterste limiet zitten qua opvangcapaciteit van vluchtelingen die vanuit de Balkan via Hongarije en vervolgens Oostenrijk toestromen', liet de politie van München weten.

Maandag komen de ministers van Binnenlandse Zaken en van Justitie van de 28 EU-landen in spoedzitting bijeen in Brussel om zich te beraden over het spreidingsplan en andere maatregelen om de vluchtelingencrisis het hoofd te bieden.

Fors meer inspanningen

De Duitse minister van Verkeer Alexander Dobrindt bestempelde de controles aan de Europese buitengrenzen als een 'complete mislukking.' 'Er zijn nu dringend efficiënte maatregelen nodig om de toestroom een halt toe te roepen', aldus Dobrindt.

De grenzen van de opvangcapaciteit van Duitsland zijn bereikt, een boodschap die we ondubbelzinnig moeten overmaken aan de andere Europese landen, betoogt de Verkeersminister. 'Duitsland zet al maanden alle zeilen bij om de vluchtelingenkwestie aan te pakken en heeft fors meer inspanningen geleverd dan alle andere landen', betreurt hij tot slot. (Belga/AVE)

Duitsland gaat het Schengenakkoord, dat het vrije verkeer van personen mogelijk maakt, even in de koelkast steken en opnieuw grenscontroles uitvoeren met Oostenrijk. De afgelopen dagen zijn al duizenden vluchtelingen via Oostenrijk in Duitsland aangekomen. Dat melden Duitse media. De afgelopen twee weken zijn 63.000 vluchtelingen aangekomen in München, de hoofdstad van de deelstaat Beieren die grenst aan Oostenrijk. 'Het mag duidelijk wezen dat we aan onze uiterste limiet zitten qua opvangcapaciteit van vluchtelingen die vanuit de Balkan via Hongarije en vervolgens Oostenrijk toestromen', liet de politie van München weten. Maandag komen de ministers van Binnenlandse Zaken en van Justitie van de 28 EU-landen in spoedzitting bijeen in Brussel om zich te beraden over het spreidingsplan en andere maatregelen om de vluchtelingencrisis het hoofd te bieden. De Duitse minister van Verkeer Alexander Dobrindt bestempelde de controles aan de Europese buitengrenzen als een 'complete mislukking.' 'Er zijn nu dringend efficiënte maatregelen nodig om de toestroom een halt toe te roepen', aldus Dobrindt. De grenzen van de opvangcapaciteit van Duitsland zijn bereikt, een boodschap die we ondubbelzinnig moeten overmaken aan de andere Europese landen, betoogt de Verkeersminister. 'Duitsland zet al maanden alle zeilen bij om de vluchtelingenkwestie aan te pakken en heeft fors meer inspanningen geleverd dan alle andere landen', betreurt hij tot slot. (Belga/AVE)