De Duitse regering maakt de precieze cijfers later bekend, maar bevestigt dat rechts-extremisme een steeds groter probleem wordt. 'Het aantal rechts-extremisten in Duitsland is het afgelopen jaar toegenomen', zegt staatstaatssecretaris van Binnenlandse Zaken Hans-Georg Engelke.

Hij benadrukte wel dat de Duitse veiligheidsdiensten scherper naar het probleem kijken dan voorheen en 'hun werkwijze voortdurend optimaliseren'. Eerder noemde Horst Seehofer, bondsminister van Binnenlandse Zaken, rechts-extremisme 'momenteel de grootste bedreiging voor onze democratische rechtsstaat'.

De Duitse regering maakt de precieze cijfers later bekend, maar bevestigt dat rechts-extremisme een steeds groter probleem wordt. 'Het aantal rechts-extremisten in Duitsland is het afgelopen jaar toegenomen', zegt staatstaatssecretaris van Binnenlandse Zaken Hans-Georg Engelke. Hij benadrukte wel dat de Duitse veiligheidsdiensten scherper naar het probleem kijken dan voorheen en 'hun werkwijze voortdurend optimaliseren'. Eerder noemde Horst Seehofer, bondsminister van Binnenlandse Zaken, rechts-extremisme 'momenteel de grootste bedreiging voor onze democratische rechtsstaat'.