De drie, die tussen de 21 en 29 jaar oud zijn, werden donderdagavond in de kuststad Zuwara opgepakt bij een zeldzame operatie tegen mensensmokkelaars, meldde Migrant Report, een niet-gouvernementele organisatie in Malta.

De arrestaties houden verband met verklaringen dat de mannen ruim 430 migranten op een houten boot hadden gezet om naar Europa te varen. De boot kapseisde voor de kust van Zuwara.

De politie arresteerde de drie op basis van informatie van overlevenden. De Rode Halve Maan van Libië heeft sinds woensdag 116 lichamen geborgen. Veel van de slachtoffers zijn kinderen. (Belga/BO)

De drie, die tussen de 21 en 29 jaar oud zijn, werden donderdagavond in de kuststad Zuwara opgepakt bij een zeldzame operatie tegen mensensmokkelaars, meldde Migrant Report, een niet-gouvernementele organisatie in Malta. De arrestaties houden verband met verklaringen dat de mannen ruim 430 migranten op een houten boot hadden gezet om naar Europa te varen. De boot kapseisde voor de kust van Zuwara. De politie arresteerde de drie op basis van informatie van overlevenden. De Rode Halve Maan van Libië heeft sinds woensdag 116 lichamen geborgen. Veel van de slachtoffers zijn kinderen. (Belga/BO)