De Zuid-Koreaanse kapitein Lee Joon-seok hangt een zware straf boven het hoofd. De 68-jarige man is namelijk aangeklaagd voor doodslag nadat in april zijn veerboot Sewol zonk en daarbij 304 personen om het leven kwamen. Volgens de aanklager voldeed hij niet aan zijn plicht als kapitein. Tijdens de scheepsramp verliet hij samen met de bemanning het zinkende schip, terwijl de passagiers gevraagd werden aan boord te blijven.

Drie bemanningsleden van het schip worden aangeklaagd voor een levenslange celstraf.

Corruptie

De veerboot Sewol was vanuit Inchon onderweg naar het vakantie-eiland Jeju, en raakte op 16 april voor het eiland Jindo in nood. Aan boord waren 475 passagiers waaronder 235 leerlingen van een school nabij Seoel die op schoolreis waren.

Uit onderzoek is intussen gebleken dat corruptie een rol speelde bij de ramp. Zo was het schip door de regionale havenautoriteiten goedgekeurd, hoewel de veerboot illegaal was omgebouwd. (AVE)

De Zuid-Koreaanse kapitein Lee Joon-seok hangt een zware straf boven het hoofd. De 68-jarige man is namelijk aangeklaagd voor doodslag nadat in april zijn veerboot Sewol zonk en daarbij 304 personen om het leven kwamen. Volgens de aanklager voldeed hij niet aan zijn plicht als kapitein. Tijdens de scheepsramp verliet hij samen met de bemanning het zinkende schip, terwijl de passagiers gevraagd werden aan boord te blijven. Drie bemanningsleden van het schip worden aangeklaagd voor een levenslange celstraf. De veerboot Sewol was vanuit Inchon onderweg naar het vakantie-eiland Jeju, en raakte op 16 april voor het eiland Jindo in nood. Aan boord waren 475 passagiers waaronder 235 leerlingen van een school nabij Seoel die op schoolreis waren.Uit onderzoek is intussen gebleken dat corruptie een rol speelde bij de ramp. Zo was het schip door de regionale havenautoriteiten goedgekeurd, hoewel de veerboot illegaal was omgebouwd. (AVE)