Het Amerikaanse Congres keurde vorige week maandag het steunpakket ter waarde van 900 miljard dollar na maanden gebakkelei goed. Trump noemde het pakket vervolgens in een videoboodschap en op Twitter 'een schande'. Hij wilde dat de waarde van een eenmalige steuncheque voor de meeste Amerikanen werd verhoogd van 600 naar 2000 dollar en dat 'verspillende en onnodige elementen' uit de algemene financieringswet werden geschrapt.

Tijdens de onderhandelingen hadden de Democraten ook gepleit voor een som van 2000 dollar, maar dat was op verzet gestoten van Republikeinen en van Trumps minister van Financiën Steven Mnuchin.

Kritiek

Trump kreeg de voorbije dagen veel kritiek omdat hij het steunpakket niet wilde goedkeuren. Die kritiek kwam in toenemende mate ook van partijgenoten. 'Ik begrijp dat hij wil herinnerd worden om zijn pleidooi voor grotere cheques, maar het gevaar bestaat erin dat hij zal herinnerd worden voor chaos en miserie en labiel gedrag', zo zei Republikeins senator Pat Toomey in het programma Fox News Sunday.

Volgens zijn opvolger Joe Biden dreigde de weigering van de huidige president om zijn handtekening te zetten 'verwoestende gevolgen' te hebben, omdat onder meer werkloosheidsuitkeringen, voedselbedeling en geld voor distributie van vaccins dreigden te verdwijnen.

Trump bekrachtigde zondag dan toch het oorspronkelijke coronapakket plus de financieringswet.

Volgens een mededeling van het Witte Huis zal het Congres, zowel in de Senaat als het Huis van Afgevaardigden, stemmen over een verhoogde premie voor de Amerikanen.

Het Amerikaanse Congres keurde vorige week maandag het steunpakket ter waarde van 900 miljard dollar na maanden gebakkelei goed. Trump noemde het pakket vervolgens in een videoboodschap en op Twitter 'een schande'. Hij wilde dat de waarde van een eenmalige steuncheque voor de meeste Amerikanen werd verhoogd van 600 naar 2000 dollar en dat 'verspillende en onnodige elementen' uit de algemene financieringswet werden geschrapt. Tijdens de onderhandelingen hadden de Democraten ook gepleit voor een som van 2000 dollar, maar dat was op verzet gestoten van Republikeinen en van Trumps minister van Financiën Steven Mnuchin.Trump kreeg de voorbije dagen veel kritiek omdat hij het steunpakket niet wilde goedkeuren. Die kritiek kwam in toenemende mate ook van partijgenoten. 'Ik begrijp dat hij wil herinnerd worden om zijn pleidooi voor grotere cheques, maar het gevaar bestaat erin dat hij zal herinnerd worden voor chaos en miserie en labiel gedrag', zo zei Republikeins senator Pat Toomey in het programma Fox News Sunday.Volgens zijn opvolger Joe Biden dreigde de weigering van de huidige president om zijn handtekening te zetten 'verwoestende gevolgen' te hebben, omdat onder meer werkloosheidsuitkeringen, voedselbedeling en geld voor distributie van vaccins dreigden te verdwijnen.Trump bekrachtigde zondag dan toch het oorspronkelijke coronapakket plus de financieringswet. Volgens een mededeling van het Witte Huis zal het Congres, zowel in de Senaat als het Huis van Afgevaardigden, stemmen over een verhoogde premie voor de Amerikanen.