Dominique Strauss-Kahn kan VS als vrij man verlaten

© Reuters

Dominique Strauss-Kahn zal niet strafrechtelijk vervolg worden in New York. De zaak waarin een kamermeisje hem beschuldigde van ongewenste seksuele intimiteiten wordt geseponeerd.

Rechter Michael Obus heeft beslist het vroegere hoofd van het Internationaal Muntfonds, de Fransman Dominique Strauss-Kahn, niet langer te vervolgen voor seksuele misdrijven. De beslissing tot seponeren kwam op vraag van procureur Cyrus Vance die leugens had ontdekt in de verklaringen van het kamermeisje dat zei door Strauss-Kahn seksueel te zijn lastig gevallen in een suite van het Sofitelhotel in New York. De Fransman heeft daarop als vrij man de zittingszaal verlaten.

Eerder vandaag had rechter Michael Obus ook het verzoek van de verdediging van het kamermeisje om een speciale aanklager aan te stellen verworpen. De advocaten van het kamermeisje vroegen maandag de verwijdering van procureur Cyrus Vance van het onderzoek omdat hij dit naar hun mening verkeerd heeft gevoerd. Ze vroegen daarom ook de aanstelling van een speciale aanklager.

“Niets rechtvaardigt de wraking van de procureur. Het verzoek is daarom verworpen”, aldus rechter Michael Obus. Ook het verzoek van de advocaten van het kamermeisje om in beroep te gaan tegen die beslissing van rechter Obus is verworpen. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content