Dodental rellen in Tunesië fors omhoog

© EPA

De rellen in Tunesië hebben waarschijnlijk aan veel meer mensen het leven gekost dan de veertien waar de overheid het over heeft.

De rellen in Tunesië hebben waarschijnlijk aan veel meer mensen het leven gekost dan de 21 waar de overheid het over heeft. Volgens Sadok Mahmoudi van de vakbond UGTT vielen de voorbije drie dagen in de stad Kasserine alleen al meer dan 50 doden.

Mahmoudi zei aan het Franse persagentschap dat Kasserine, in het westen van Tunesië, ten prooi is gevallen aan geweld, sluipschutters en plunderingen van winkels en woningen door politiemensen in burger.

In de hoofdstad Tunis maakte de politie een einde aan een “vreedzame” betoging van kunstenaars die hun woede wilden ventileren over het geweld en “het overmatige gebruik van wapens” in het centrum van het land. In Tunis is de spanning voelbaar na oproepen tot protest op Facebook.

Waakzaamheid

In Tunesië wordt sinds half december op verschillende plaatsen geprotesteerd tegen de hoge werkloosheid. Maandag kondigde de regering de sluiting aan van alle scholen en universiteiten in het land, in een poging om het protest de kop in te drukken.

De Belgische Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken raadt voor reizen naar Tunesië ‘waakzaamheid’ aan, meer bepaald in gebieden bij de grens met Algerije en het Saharagebied.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content