Doden bij explosie op Moskouse luchthaven

Bij een explosie op de luchthaven Domodedovo zijn er een 35-tal doden gevallen. Waarschijnlijk gaat het om een zelfmoordaanslag.

Bij een explosie op de Moskouse luchthaven Domodedovo zijn maandag volgens verschillende media 35 mensen om het leven gekomen.

Domodedovo is de drukste luchthaven van de Russische hoofdstad en ligt op ongeveer 40 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum.

Oorspronkelijk meldde het Russische persbureau Interfax dat er minstens tien mensen om het leven waren gekomen. Later werd dat naar boven bijgesteld tot minstens twintig.

De voorlopige balans staat intussen op 35 doden, maar er zouden nog mensen in kritieke toestand in ziekenhuizen in Moskou liggen. Maandagavond was sprake van 20 mensen. In totaal vielen er meer dan 100 gewonden.

‘Zelfmoordaanslag’

Waarschijnlijk gaat het om een zelfmoordaanslag. Volgens het Russische staatspersbureau Ria-Novosti hebben twee
terroristen zichzelf opgeblazen toen mensen uit de aankomstzone van de luchthaven kwamen.

De BBC citeert de onderzoeksleider, die zegt dat de explosie het werk is van terroristen. De Russische president Dmitri Medvedev verklaarde dat de aanvallers zullen worden opgespoord. Hij zou zijn vertrek naar het World Economic Forum in Davos hebben uitgesteld.

De ontploffing zou gebeurd zijn aan de bagageterminal voor de
internationale vluchten. Volgens ooggetuigen waren er op het moment van de ontploffing honderden mensen aanwezig.

De politie heeft de veiligheidsmaatregelen in Moskou en op andere luchthavens opgevoerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content