Dochter van Trump krijgt eigen kantoor in Witte Huis

21/03/17 om 02:58 - Bijgewerkt om 02:58

Bron: Belga

Ivanka Trump, de oudste dochter van de Amerikaanse president Donald Trump, zal beschikken over een kantoor in de westelijke vleugel van het Witte Huis. Dat heeft het Witte Huis bevestigd, meldt persagentschap Reuters.

Dochter van Trump krijgt eigen kantoor in Witte Huis

Ivanka Trump en Angela Merkel © BELGA

De 35-jarige Ivanka, die al een zeer bevoorrechte positie heeft bij de activiteiten van haar vader, zal niet alleen een kantoor krijgen in de "west wing", maar ook toegang hebben tot vertrouwelijke informatie en een telefoon van de overheid, aldus een functionaris in het Witte Huis.

Ze zal wel geen salaris krijgen, of een officiële titel. Ze zal zich wel aan alle ethische regels houden die voor Witte Huis-werknemers gelden, liet haar advocaat Jamie Gorlick aan Politico weten.

Haar echtgenoot Jared Kuschner is een raadgever van Donald Trump en wordt regelmatig aan de zijde van zijn schoonvader gespot. Ivanka heeft haar vader al verschillende keren voor en achter de schermen bijgestaan. Bij het bezoek van de Duitse bondskanselier Angela Merkel mocht ze zelfs naast Merkel plaatsnemen tijdens een bijeenkomst op het Witte Huis van bedrijfsleiders.

Volgens Politico neemt Ivanka Trump maatregelen om een belangenconflict te vermijden. Hoewel ze haar kleding- en sieradenbedrijf niet verkoopt, geeft ze wel zeggenschap erover uit handen. Ook wordt het bedrijf verboden zaken te doen met buitenlandse overheden.

Onze partners