‘Deze week terreuraanslag in Frankrijk verijdeld’

© REUTERS

Frankrijk werd de voorbije maanden meermaals opgeschrikt door al dan niet verijdelde aanslagen. Deze week werd een nieuwe aanslag verijdeld, aldus François Hollande.

De Franse ordediensten hebben deze week een nieuwe terreuraanslag verijdeld. Dat zei de Franse president François Hollande woensdag in Marseille. Meer details wou hij niet kwijt.

Minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve legt donderdag een verklaring af. Frankrijk werd de voorbije maanden meermaals opgeschrikt door al dan niet verijdelde aanslagen. In januari vermoordden jihadi’s in totaal zeventien personen bij aanslagen op het satirische magazine Charlie Hebdo, op een politievrouw en op een Joodse supermarkt.

Hollande had eerder op de dag verklaringen afgelegd over de brand bij een chemische fabriek in het zuiden van Frankrijk. Het eerste onderzoek wijst op brandstichting, maar over het motief heerst nog onduidelijkheid. Hollande zei dat de regering de veiligheidsmaatregelen verscherpt heeft bij industriële bedrijven die vanwege de omgang met gevaarlijke stoffen onder de zogenaamde Seveso-richtlijn vallen. “Ze worden allemaal beschermd.” (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content