Deze Amerikanen overmeesterden schutter in Thalys

Sadler, Sharlatos en Norman, de drie Amerikaanse mannen die de schutter op de Thalys overmeesterden. © REUTERS

De Amerikanen die vrijdag mee de schutter overmeesterden op de Thalys tussen Amsterdam en Parijs, hebben een eerste keer hun verhaal gedaan in de media.

Samen met hun vriend, die in het ziekenhuis ligt, kon het drietal de dader ontwapenen nadat hij al geschoten had.

De mannen zaten vrijdag in dezelfde wagon toen ze plots een man met een geweer en ontbloot bovenlijf zagen opduiken uit de toiletten. ‘ Mijn vriend Alek (Skarlatos) riep: ‘Pak hem’, dus mijn vriend Spencer (Stone) sprong onmiddellijk op om hem te overmeesteren, gevolgd door Alek en mezelf’, vertelde de Amerikaanse student Anthony Sadler aan CNN. ‘Met drie hebben we hem in mekaar geslagen. Spencer werd daarbij meermaals gesneden met een breekmes.’ Skarlatos en Stone zijn allebei militairen. Samen met Sadler wisten ze de dader te overmeesteren en vast te binden.

Spencer, die zelf gewond was, begon daarop een andere passagier te verzorgen die in zijn keel gesneden was. Intussen ligt Stone zelf nog in het ziekenhuis. Volgens zijn vrienden stelt hij het relatief goed. ‘Maar als iemand was doodgeschoten, dan was het Spencer geweest. We hebben geluk gehad’, besloot Sadler op CNN.

Geen federaal onderzoek

Het Belgisch federaal parket start voorlopig geen eigen onderzoek naar de schietpartij op de Thalys tussen Amsterdam en Parijs. De Belgische autoriteiten staan wel in nauw contact met hun Franse collega’s, die het onderzoek leiden, zo valt zaterdag te horen bij het parket.

(Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content