DEA waarschuwt voor drugsepidemie in VS

Cocaïne © iStock

Volgens de overheidsdienst zijn er sinds 2011 jaarlijks meer drugsdoden dan slachtoffers door verkeersongevallen, zelfdoding of moord.

De Amerikaanse overheidsorganisatie DEA waarschuwt voor een ernstige stijging van drugsgebruik in de Verenigde Staten. Het aantal drugsdoden is sinds het begin van hun registratie nog nooit zo hoog geweest, klinkt het in een maandag door de Drug Enforcement Administration gepubliceerd rapport.

Bovendien zijn er sinds 2011 jaarlijks meer drugsdoden dan slachtoffers door verkeersongevallen, zelfdoding of moord. Cijfers voor dit jaar werden niet genoemd. De laatste cijfers dateren van 2015. In dat jaar stierven 52.404 mensen aan een overdosis verdovende middelen.

Vooral de voortdurende aanwezigheid van de Mexicaanse kartels hebben tot een ‘drugsepidemie’ geleid. Zo houden vooral de uit Mexico naar de VS gesmokkelde drugs een steeds groter en groeiend gevaar in. Ze vormen de ‘voornaamste bron van inkomsten voor lokale drugshandelaars’.

‘Het is nooit belangrijker geweest om tegen deze epidemie alle middelen in te zetten. We moeten in onze strijd tegen het drugsmisbruik vastberaden blijven’, klinkt het in het rapport.

Partner Content