Damascus minst leefbare stad ter wereld (en deze beenharde cartoon onderstreept dat)

Cartoonist Khalid Albaih trekt twee aangrijpende beelden samen. © Khalid Albaih

De Syrische hoofdstad Damascus staat eerst in het infame lijstje van minst leefbare steden ter wereld dat gepubliceerd werd door de Economist Intelligence Unit. Net vandaag duikt ook een foto op die de uitzichtloze situatie in Syrië illustreert. Een beklijvende cartoon onderstreept die nog.

De oorlog in Syrië duurt nu al meer dan vijf jaar en een doorbraak wordt niet meteen verwacht. De bevolking in de gebieden die gecontroleerd worden door de regering én in rebellengebied, wordt geteisterd door luchtaanvallen en bombardementen.

Donderdag doken er beelden op van een jongetje in een ambulance die na een luchtaanval in Aleppo vanonder het puin werd gered. De jongen is bedekt onder het stof, heeft een bebloed aangezicht en staart wezenloos voor zich uit terwijl hij in de ziekenwagen aan het wachten is op verzorging. Een beeld dat voor veel mensen de uitzichtloze situatie in het land van Bashar al-Assad illustreert.

Op Twitter deelde de Arabische cartoonist Khalid Albaih een beenharde cartoon, waarin hij de link legt tussen deze foto en dat andere beeld dat de wereld rond ging: de foto van de dode peuter Aylan, aangespoeld op de Griekse kust.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Voor de volledigheid: de Libische hoofdstad Tripoli staat op plaats twee. De top drie wordt afgesloten door de Nigeriaanse stad Lagos. Wie het graag van een iets positievere kant bekijkt: Melbourne in Australië is de meest leefbare stad volgens de studie. (Belga/TE/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content