Covid: Biden opnieuw positief en in isolatie

President Biden. © Witte Huis

Joe Biden moet opnieuw in isolatie nadat hij nog eens positief heeft getest op corona. Het is de tweede keer in anderhalve week tijd dat de Amerikaanse president een positieve test aflegt.

De 79-jarige Biden testte vorige week donderdag positief en kampte naar verluidt met ‘heel milde symptomen’. Hij ging in isolatie en kreeg gedurende vijf dagen een behandeling met Paxlovid, een coronamedicijn. Dinsdagavond en woensdagochtend testte hij negatief en ging hij uit isolatie. Biden heeft zaterdagochtend dus opnieuw een positieve test afgelegd en zit weer in isolatie. Volgens het Witte Huis heeft Biden geen symptomen en volgens zijn dokter voelt hij zich ‘vrij goed’.

‘Mensen, vandaag heb ik opnieuw positief getest op Covid. Dat gebeurt bij een kleine minderheid. Ik heb geen symptomen maar heb me voor de zekerheid opnieuw geïsoleerd’, schrijft Biden op Twitter. Maar hij is nog steeds aan het werk en verwacht snel terug te keren, laat hij weten. Twee geplande reizen worden afgezegd.
Zijn arts Kevin O’Connor verklaarde zaterdag dat een ’terugval’ bij patiënten die met Paxlovid behandeld worden, in zeldzame gevallen werd waargenomen. De arts volgt de toestand van dichtbij op, maar een nieuwe behandeling met Paxlovid komt er voorlopig niet, klinkt het.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Partner Content