De top van de Duitse SPD, Martin Schulz, heeft nog geen groen licht gegeven voor coalitiegesprekken met bondskanselier Angela Merkel. Hij spreekt daarmee berichten tegen die eerder op de dag van binnen de SPD zouden gekomen zijn, zoals persagentschap DPA meldde. 'Dat er groen licht is voor coalitiegesprekken met de CDU kan ik ontkennen', zei Schulz.

'We hebben talrijke opties om een regering te vormen', aldus Schulz. 'We zullen moeten spreken over elk van die opties, en het is dat wat ik maandag aan de leiding van de partij ga voortellen. We staan niet onder tijdsdruk'.

Hij zei nog dat hij met Merkel gebeld heeft om te klagen over het feit dat haar partij de bron was van de eerdere berichten over coalitiegesprekken. Vrijdagmiddag kwam de partijtop samen. Daar werden ze gebrieft over de gesprekken die Schulz donderdag had.

Maandag is er een partijbureau, dat een advies zal geven voor het partijcongres van volgende week. Vrijdagmiddag ziet ook de top van CDU en zusterpartij CSU elkaar.

Impasse

Tien weken na de verkiezingen is nog altijd niet duidelijk uit welke partijen de volgende Duitse regering zal bestaan.

Na het zware verlies van de SPD weigerde voorzitter Schulz opnieuw in een coalitie te stappen met Merkel. Bij de verkiezingen haalde de SPD haar slechtste resultaat sinds 1949. Maar nadat de gesprekken over een zogenaamde Jamaica-coalitie (christendemocraten, liberalen en groenen) mislukten, werd serieus aan Schulz' mouw getrokken. Maandag maakte hij dan toch de bocht, en zei hij dat 'geen enkele optie van tafel' is.

De top van de Duitse SPD, Martin Schulz, heeft nog geen groen licht gegeven voor coalitiegesprekken met bondskanselier Angela Merkel. Hij spreekt daarmee berichten tegen die eerder op de dag van binnen de SPD zouden gekomen zijn, zoals persagentschap DPA meldde. 'Dat er groen licht is voor coalitiegesprekken met de CDU kan ik ontkennen', zei Schulz. 'We hebben talrijke opties om een regering te vormen', aldus Schulz. 'We zullen moeten spreken over elk van die opties, en het is dat wat ik maandag aan de leiding van de partij ga voortellen. We staan niet onder tijdsdruk'. Hij zei nog dat hij met Merkel gebeld heeft om te klagen over het feit dat haar partij de bron was van de eerdere berichten over coalitiegesprekken. Vrijdagmiddag kwam de partijtop samen. Daar werden ze gebrieft over de gesprekken die Schulz donderdag had. Maandag is er een partijbureau, dat een advies zal geven voor het partijcongres van volgende week. Vrijdagmiddag ziet ook de top van CDU en zusterpartij CSU elkaar.Tien weken na de verkiezingen is nog altijd niet duidelijk uit welke partijen de volgende Duitse regering zal bestaan.Na het zware verlies van de SPD weigerde voorzitter Schulz opnieuw in een coalitie te stappen met Merkel. Bij de verkiezingen haalde de SPD haar slechtste resultaat sinds 1949. Maar nadat de gesprekken over een zogenaamde Jamaica-coalitie (christendemocraten, liberalen en groenen) mislukten, werd serieus aan Schulz' mouw getrokken. Maandag maakte hij dan toch de bocht, en zei hij dat 'geen enkele optie van tafel' is.