CNN: Buitenlandse felicitaties aan Joe Biden niet doorgestuurd

Joe Biden © Reuters

Een stapel berichten met gelukwensen van buitenlandse leiders aan de verkozen president Joe Biden wordt geblokkeerd door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

De regering-Trump verhindert Biden namelijk toegang te krijgen tot die berichten, volgens ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Traditioneel ondersteunt het ministerie van Buitenlandse Zaken alle communicatie voor de verkozen president, en daarom hebben veel landen in het weekend berichten naar dat adres gestuurd. Maar nu Biden van de Trump-regering geen toegang krijgt tot middelen van het State Department (Buitenlandse Zaken), omdat president Donald Trump weigert de overwinning van Biden te accepteren, zijn tientallen inkomende berichten niet doorgestuurd naar de nieuwverkozen president.

Bidens team staat wel rechtstreeks in contact met buitenlandse regeringen zonder tussenkomst van het ministerie van Buitenlandse Zaken, en hij heeft al verschillende gesprekken gevoerd met leiders, onder wie de Duitse kanselier Angela Merkel en de Canadese premier Justin Trudeau. Maar ze opereren zonder de logistieke en vertaalondersteuning die het operatiecentrum van het State Department biedt.

Vorige dinsdag nog weigerde Trumps minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo om de overwinning van Biden te erkennen. Hij zei dat ‘er een soepele overgang zal zijn naar een tweede Trump-regering.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content