‘Chemische stoffen op handen en haar Navalni’

Alekseï Navalni

Een politielaboratorium heeft een industriële chemische stof aangetroffen op het lichaam van Kremlincriticus Aleksej Navalni. Dat hebben functionarissen gemeld in de Siberische regio waar de oppositieleider in het ziekenhuis ligt. Aanhangers denken dat hij is vergiftigd, maar volgens zijn artsen is daar geen bewijs voor.

Het chemische middel zat op de handen en in het haar van Navalny, zeggen regionale gezondheidsfunctionarissen volgens persbureau Reuters. Het is onduidelijk om welke stof het precies gaat.

Aanhangers van Navalny denken dat de oppositieleider is vergiftigd toen hij thee dronk op een Russisch vliegveld. Zijn echtgenote Joelia Navalnija heeft president Vladimir Poetin verzocht haar man in Duitsland te laten verzorgen. Ze voert aan dat de oppositieleider ”gekwalificeerde gezondheidszorg’ in dat land behoeft. Ze voegt eraan toe dat het mogelijk is haar man meteen over te brengen.

Duitse artsen hebben intussen de toestemming gekregen om Aleksei Navalny te zien.

‘De artsen die vanuit Nürnberg zijn overgevlogen en aan wie de toegang tot de patiënt geweigerd werd, hebben enkele minuten geleden toegang gekregen’, werd in Berlijn gemeld. De vlucht vanuit Nürnberg was door een ngo gecharterd die Navalny naar Duitsland wil overbrengen.

Partner Content