Charlie Hebdo ligt woensdag opnieuw in de winkel

© AFP

Woensdag ligt er opnieuw een editie van het Franse satirische tijdschrijft Charlie Hebdo in de winkels. De redactie wil opnieuw aanknopen met de normaliteit.

Anderhalve maand na de dodelijke aanslag op het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo, komt er woensdag weer een gewone versie van het blad uit. Een week na de aanslag van 7 januari op de redactie in Parijs, waarbij twaalf doden vielen, kwam al een bijzondere editie uit die wereldwijd op miljoenen exemplaren werd gedrukt.

Sindsdien had de redactie even rust genomen om zich te bezinnen. Tot woensdag, dan komt een nieuw exemplaar uit. De bedoeling is om weer aan te knopen met de normaliteit.

Nog niets beslist over de nieuwe cover

“Sommigen wilden een langere pauze, anderen zoals ik wilden weer aan de slag”, verklaart hoofdredacteur Gerard Biard. “We hebben een compromis gevonden over deze datum van woensdag. Wetende dat vanaf dan, we opnieuw op wekelijkse basis zullen verschijnen”.

De redactie is op zoek naar een nieuw kantoor, maar werkt voorlopig in de lokalen van de krant Libération. Tekenaar Riss, die gewond raakte bij de aanslagen, is de nieuwe baas. Hij volgt Charb op, die doodgeschoten werd door Said en Cherif Kouachi.

De cover van de volgende editie wordt pas maandag beslist. Er is de actualiteit van het moslimextremisme, met de aanslagen in Kopenhagen, maar ook het proces tegen Dominique Strauss-Kahn en Griekenland. Het weekblad heeft in de volgende editie een interview met de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis.

Het blad telt sinds de aanslagen 200.000 abonnees, tegen 10.000 voordien. (Belga/JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content