Dat hebben de Canadese autoriteiten gemeld.

"Canada blijft bereid om deze belangrijke overeenkomst te ondertekenen wanneer Europa er klaar voor is", zo verklaarde Alex Lawrence, de woordvoerder van de Canadese minister van Handel Chrystia Freeland aan het Duitse persagentschap DPA.

Normaal zou premier Justin Trudeau naar Brussel vliegen om het CETA-verdrag donderdag te ondertekenen.

Woensdagavond liet Oliver Paasch (ProDG), minister-president van de Duitstalige gemeenschap, optekenen dat het niet mogelijk zou zijn om het handelsverdrag donderdag te ondertekenen. Hij zei dat na afloop van het overleg tussen de deelstaten en de federale regering van België, dat niet tot groen licht leidde voor het akkoord.

(Belga/RR)

Dat hebben de Canadese autoriteiten gemeld. "Canada blijft bereid om deze belangrijke overeenkomst te ondertekenen wanneer Europa er klaar voor is", zo verklaarde Alex Lawrence, de woordvoerder van de Canadese minister van Handel Chrystia Freeland aan het Duitse persagentschap DPA. Normaal zou premier Justin Trudeau naar Brussel vliegen om het CETA-verdrag donderdag te ondertekenen. Woensdagavond liet Oliver Paasch (ProDG), minister-president van de Duitstalige gemeenschap, optekenen dat het niet mogelijk zou zijn om het handelsverdrag donderdag te ondertekenen. Hij zei dat na afloop van het overleg tussen de deelstaten en de federale regering van België, dat niet tot groen licht leidde voor het akkoord. (Belga/RR)