Canada wordt het eerste land binnen de G7 die de het gebruik van de softdrug legaliseert. De senaat keurde het voorstel goed met 52 tegen 29 stemmen en twee onthoudingen.

Cannabisproducenten moeten wel een licentie krijgen van de federale overheid. Consumenten mogen elk maximaal vier planten in huis hebben. Verschillende staten wilden het thuis kweken van marihuana verbieden, maar kregen hun zin niet.

Naar verwachting zullen eetbare cannabisproducten, zoals cakes en coekjes, in de loop van 2019 gelegaliseerd worden. Voor de verkoop van zulke producten worden nog aparte regels opgesteld.

In België zal binnenkort de verkoop van medicinale cannabis worden toegestaan. Geneesmiddelen met de actieve bestanddelen van cannabis zullen alleen via de apotheek verkrijgbaar zijn.

Canada wordt het eerste land binnen de G7 die de het gebruik van de softdrug legaliseert. De senaat keurde het voorstel goed met 52 tegen 29 stemmen en twee onthoudingen.Cannabisproducenten moeten wel een licentie krijgen van de federale overheid. Consumenten mogen elk maximaal vier planten in huis hebben. Verschillende staten wilden het thuis kweken van marihuana verbieden, maar kregen hun zin niet.Naar verwachting zullen eetbare cannabisproducten, zoals cakes en coekjes, in de loop van 2019 gelegaliseerd worden. Voor de verkoop van zulke producten worden nog aparte regels opgesteld.In België zal binnenkort de verkoop van medicinale cannabis worden toegestaan. Geneesmiddelen met de actieve bestanddelen van cannabis zullen alleen via de apotheek verkrijgbaar zijn.