Burgemeester Toronto gaat afkicken

Burgemeester van Toronto Rob Ford. © REUTERS

Rob Ford, de burgemeester van de Canadese stad Toronto, neemt een gezondheidsvakantie. Aanleiding zijn nieuwe beelden waarop te zien is dat hij crack rookt.

De advocaat van de burgemeester benadrukte dat Ford heeft ingezien dat hij problemen heeft met alcohol en drugs. Hij wil een pauze inlassen en zich laten behandelen voor zijn verslaving. “Rob Ford laat zich opnemen in een instelling die mensen met verslavingsproblemen kunnen helpen”, aldus Fords advocaat, meester Dennis Morrus.

Controverse

De omstreden burgemeester van de miljoenenstad Toronto gaf in november 2013 toe dat hij soms harddrugs gebruikt. Hij rookt onder meer crack en is al meermaals dronken in het openbaar verschenen.

De 44-jarige Ford, die in 2010 aantrad, is al langere tijd controversieel. In 2013 moest hij opstappen als burgemeester wegens belangenverstrengeling in zijn tijd als raadslid, maar een rechter draaide dat begin dit jaar in hoger beroep terug.

‘Beste burgemeester ooit’

Normaal is Ford in oktober opnieuw verkiesbaar. In januari kondigde hij aan dat hij de ambitie heeft voor een tweede ambtstermijn. Hij bestempelde zichzelf als “de beste burgemeester die de stad ooit heeft gehad.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content