May kan zo haar belofte nakomen, om artikel 50 van het Europese verdrag van Lissabon voor het einde van maart in te roepen.

Het Hogerhuis besliste maandagavond om niet aan te dringen op de twee amendementen die het ingediend had op de Brexit-wet. Die werden eerder verworpen door het Lagerhuis. Het ging om een amendement voor het beschermen van de rechten van EU-burgers die in Groot-Brittannië wonen. Ook wilde het Hogerhuis een parlementaire stemming over elke Brexit-deal vooraleer die door het Europees parlement wordt goedgekeurd.

May kan zo haar belofte nakomen, om artikel 50 van het Europese verdrag van Lissabon voor het einde van maart in te roepen. Het Hogerhuis besliste maandagavond om niet aan te dringen op de twee amendementen die het ingediend had op de Brexit-wet. Die werden eerder verworpen door het Lagerhuis. Het ging om een amendement voor het beschermen van de rechten van EU-burgers die in Groot-Brittannië wonen. Ook wilde het Hogerhuis een parlementaire stemming over elke Brexit-deal vooraleer die door het Europees parlement wordt goedgekeurd.