Meer dan 21.000 doden na aardbeving in Turkije en Syrië

Elbistan, Turkije. © Getty Images

Na de aardbeving in het zuidoosten van Turkije en het noorden van Syrië zijn nu al meer dan 21.000 doden geteld. Zo blijkt vrijdagochtend uit de laatste update van de autoriteiten.

Het aantal doden in Turkije en Syrië na de zware aardbevingen van maandag is gestegen tot meer dan 21.000. In Turkije zijn volgens de meest recente cijfers van de autoriteiten zeker 17.674 mensen omgekomen. Syrië heeft tot dusver 3.377 dodelijke slachtoffers geteld. Ook zijn er tienduizenden gewonden. In Turkije zijn volgens de regering 6.479 hulpverleners uit 56 landen aan het werk.

Verwacht wordt dat het aantal doden nog zal oplopen, aangezien de getroffen gebieden aanvankelijk moeilijk bereikbaar waren. Naarmate de reddingsoperaties vorderen neemt het aantal slachtoffers toe.

In Turkije zijn tien provincies getroffen door de zware aardbeving met een kracht van 7,8. De noodtoestand is daar afgekondigd voor een periode van drie maanden.

Volgens de overheid zijn meer dan 100.000 mensen in het puin op zoek naar slachtoffers en overlevenden. De Turkse publieke omroep TRT meldde dat al meer dan 8.000 mensen vanonder het puin zijn gehaald.

In Syrië, dat al zwaar getroffen was door de lange burgeroorlog, is ondertussen een eerste hulpkonvooi aangekomen met onder meer tenten, matrassen, dekens en reddingsmateriaal aan boord, bedoeld om in de behoeften te voorzien van 5.000 mensen, meldde de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) eerder op de dag.

Partner Content